Woning leegruimen zelf doen of uitbesteden? De voor- en nadelen

Soms verkeert u in omstandigheden waardoor het leegruimen van een woning noodzakelijk is. Zo kan het zijn dat u of een familielid een woning gedwongen moet verlaten. Ook wanneer een familielid overlijdt, is het vaak nodig om de woning zo snel mogelijk verhuur- of verkoopklaar te maken en ook dan is een snelle woning ontruiming noodzakelijk. In dat geval moet de woning worden leeggehaald en belangrijke spullen moeten worden opgeslagen, verhuisd , afgevoerd of een nieuwe bestemming krijgen. Bovendien moet een huurwoning in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht en kan elke woning eventueel natuurlijk grondig worden schoongemaakt. Een flinke klus dus, die u ook aan een professioneel bedrijf kunt uitbesteden. Wat zijn hiervan de voor- en nadelen?

Woning laten leegruimen: minder zorgen

Een woningontruiming vindt vaak plaats na een vervelende gebeurtenis, zoals een overlijden of een gedwongen vertrek. Het leegruimen van de woning moet dan ook vaak plaatsvinden in een emotionele tijd, waarin u veel zaken aan uw hoofd heeft. Door een ontruimingsbedrijf in te schakelen, worden veel zorgen uit handen genomen. Een bedrijf inschakelen om de woning leeg te ruimen is bijvoorbeeld erg voordelig wanneer er sprake is van een overlijden. U moet dan immers de woning zo snel mogelijk leegruimen en bovendien wordt meestal een groot deel van de inboedel verkocht of weggedaan. Hierdoor kunt u deze klus makkelijker uitbesteden aan een externe specialist. Tevens beschikt Direct Ontruimen over de nodige expertise, het juiste personeel en materialen (zoals diverse verhuiswagens, een eigen verhuislift, gereedschappen, tapijt strippers, inpakmaterialen etc.) om de woningontruiming op een professionele manier te realiseren. Ook zal Direct Ontruimen het afvoeren van het restafval uit de woningontruiming voor zijn rekening nemen waardoor u hier ook geen omkijken naar heeft.

Nadelen bij een gedwongen vertrek

Nadeel van het inschakelen van een ontruimingsbedrijf is echter wel dat u de touwtjes uit handen moet geven. Het leegruimen van een woning is emotioneel vaak zwaar en sommige mensen vinden het dan juist fijn om controle te houden. Zeker bij een gedwongen vertrek waarbij er belangrijke keuzes omtrent uw eigen spullen gemaakt moeten worden, is het daarom soms fijner om de ontruiming zelf in de hand te houden. Daarom bespreken wij bij een woningontruiming het liefst vooraf duidelijk met de klant wat de wensen en eisen zijn. Bovendien zijn er natuurlijk kosten verbonden aan het inhuren van een professioneel ontruimingsbedrijf. In geval van een overlijden verdienen deze kosten zich vaak terug, doordat de woning eerder kan worden opgeleverd. Indien u echter, bijvoorbeeld om financiële redenen, gedwongen de woning moet verlaten, zijn deze kosten een reden om de ontruiming zelf uit te voeren.

Woning laten leegruimen: snel en efficiënt

Een woning laten leegruimen is dus een snelle en efficiënte manier om de woning snel en goed op te kunnen leveren. U hoeft zelf niet te sjouwen, minder beladen keuzes te maken en de woning zal leeg en schoon worden opgeleverd. Bovendien kan een specialistisch ontruimingsbedrijf meedenken omtrent de verkoop en opslag van goederen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om het leegruimen van een woning uit te besteden? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op: wij informeren u graag over de mogelijkheden