Parketvloer verwijderen voor een ontruiming? 4 handige tips

Wilt u een woning of bedrijf ontruimen en moet hierbij ook de parketvloer verwijderd worden? Dat kan een flinke klus zijn. Een parketvloer verwijderen is in ieder geval een klus die u waarschijnlijk niet in uw eentje gedaan krijgt. De specialisten van Direct Ontruimen helpen u er graag bij. Wilt u toch al zelf aan de slag? Dan helpen we u alvast op weg met deze vier tips.

1.    Doe het vooronderzoek

Parketvloeren worden op verschillende manieren gelegd en het verwijderen hiervan gebeurt dus ook met verschillende technieken. Een vastgelijmde vloer moeten wij anders verwijderen dan een vloer die los op de ondergrond ligt. Parketvloeren worden in principe gelegd voor het leven, dus ze vragen vaak om speciaal materiaal om ze los te krijgen. Wanneer wij al weten hoe de vloer is gelegd, scheelt dat weer werk!

2.    Ruimte maken

Het spreekt voor zich, maar toch benoemen we het even: de vloer moet kaal zijn zodat wij hem snel kunnen verwijderen. Wanneer we ook de zorg dragen voor het ontruimen van de rest van het pand, zorgen wij hier natuurlijk voor. Maar verwijderen we alleen de vloer, dan is het belangrijk dat hier geen meubels meer op staan of dat er ander materiaal op staat of ligt. Zo kunnen wij snel aan de slag.

3.    Toch zelf aan de slag? Maak dan een opening

Wilt u het toch zelf proberen? Dan moet u beginnen met het maken van een opening. Dat doet u door bijvoorbeeld een plint weg te halen waarna u ruimte hebt om te beginnen met het verwijderen van de houten planken. U kunt ook een schroef in een plank draaien en deze met een touwtje weer optillen, zodat u een plank meeneemt. Wanneer er wat meer ruimte is, wordt het makkelijker om de volgende houten planken te verwijderen.

Roep de hulp in van een specialist

Hoewel het verleidelijk is om zelf aan de slag te gaan met het verwijderen van een parketvloer, is het uiteindelijk het snelste én makkelijkste als u het overlaat aan een van onze specialisten. Wij zorgen er namelijk voor dat de vloer snel en zonder beschadigingen wordt verwijderd. Daarnaast dragen we zorg voor het slijpen van de ondervloer, zodat alles netjes kan worden achter gelaten.

Bent u benieuwd naar de service die wij kunnen leveren als het gaat om het verwijderen van een parketvloer? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag bij deze grote klus.