Huis leeghalen na overlijden; wat kunnen wij voor u betekenen?

Het overlijden van een dierbare is verdrietig en ingrijpend. Naast het verdriet dat meespeelt, komen er tevens allerlei praktische zaken om de hoek kijken die uw aandacht vragen. Eén van die zaken kan het ontruimen van de woning zijn. Iets waar u op dat moment misschien liever niet mee bezig wilt zijn. Gelukkig hoeft u dit niet alleen te doen. Het kan fijn zijn om deze zorgen uit handen te geven aan een professioneel en betrouwbaar ontruimingsbedrijf. In dit artikel leggen we u kort uit wat wij voor u kunnen betekenen in zo’n moeilijke periode.

Huis ontruimen na overlijden; wie is verantwoordelijk?

Een lastige vraag die wel eens opkomt in situaties als deze, is bij wie de verantwoordelijkheid ligt voor het ontruimen van het huis van de overledene. Het is een grote klus die vaak emotioneel beladen is en waar dus niet iedereen op zit te wachten. Tenzij het in het testament anders is vastgelegd, zijn de erfgenamen van de overledene verantwoordelijk voor het ontruimen van de woning na het overlijden. Een taak die nooit meevalt. Wanneer u de enige erfgenaam bent lijkt het een wel heel grote opdracht. Als er meerdere familieleden kunnen helpen dan kan dit misschien fijn zijn, maar in de praktijk lopen emoties vaak hoog op als er veel mensen bij het ontruimen van de woning betrokken zijn. Daarom kan een ontruimingsbedrijf u verlichting bieden bij het huis ontruimen na overlijden.

Hoe gaan wij te werk bij het ontruimen van een huis?

Wat gebeurt er precies wanneer u aangeeft dat u een huis wilt laten ontruimen? We bespreken dan van tevoren met u wat uw wensen zijn. U kunt bijvoorbeeld aangeven welke spullen u wilt behouden en wat er precies moet gebeuren. Aan de hand daarvan krijgt u van ons een offerte voor de kosten van de huisontruiming. Bent u akkoord, dan gaan we aan de slag met het leeghalen van het huis. Dit doen wij op efficiënte en discrete wijze. Al onze medewerkers zijn ervaren en deskundig en weten hoe zij op de juiste manier een woning moeten ontruimen. Dit doen ze efficiënt en er wordt altijd rekening gehouden met uw wensen.

Inboedel opkopen of opslaan

Het komt regelmatig voor dat de inboedel bestaat uit nog bruikbare spullen die heel goed een tweede leven kunnen krijgen. Deze spullen kopen wij graag voor u op. U kunt hierbij denken aan meubels, keukengerei, witgoed en apparatuur zoals een televisie, radio of computer. Daarnaast kopen wij ook zaken als kleding, schoenen, linnengoed, gereedschap, lampen en schilderijen op. De opbrengst van deze goederen brengen wij in mindering op de kosten voor de ontruiming. Het laten opkopen van de inboedel scheelt u dus in werk en de kosten. Ook is het geven van een tweede leven aan de spullen beter voor het milieu, en u maakt er een ander weer blij mee.

De woning schoonmaken

Bij een standaard ontruiming leveren wij de woning bezemschoon op. Dit betekent dat we de woning, nadat we deze hebben leeggehaald, schoonvegen. Ook het sanitair, de keuken en ramen nemen we af met een doekje. Dit is meestal voldoende. Het kan echter voorkomen dat er meer schoonmaakwerkzaamheden nodig zijn. Bijvoorbeeld als er gerookt is in huis, of als er sprake is van ongedierte. Dan kunt u ervoor kiezen om de hulp van onze schoonmaakploeg in te schakelen. Zij zorgen ervoor dat de woning van boven tot onder grondig gereinigd wordt. Dankzij deze uitgebreide schoonmaak van de woning, kunt u de woning netjes opleveren. Ons schoonmaakteam is voorzien van de benodigde materialen en apparatuur die nodig zijn om de woning vakkundig schoon te maken. Zo bent u verzekerd van een net en hygiënisch resultaat en weet u zeker dat alle problemen in de woning zijn aangepakt.

Huis leegruimen en vloerbedekking verwijderen

Het kan voorkomen dat het huis kaal moet worden opgeleverd, zonder vloerbedekking. Zeker als het gaat om verlijmde vloerbedekking, kan dit een lastige en tijdrovende klus zijn. Deze klus nemen wij graag van u over. Onze medewerkers beschikken over de juiste kennis en middelen om de vloerbedekking snel en netjes te verwijderen. U kunt ervoor kiezen om het verwijderen van de vloerbedekking te combineren met het ontruimen van de woning, maar dit hoeft niet. Heeft u de woning zelf al ontruimd en moet alleen de vloerbedekking er nog uit? Ook dan kunt u onze hulp inschakelen.

Een huis laten ontruimen? Neem vrijblijvend contact op

Om een vrijblijvende afspraak te maken, neemt u contact met ons op via 010-422 23 21, of info@direct-ontruimen.nl. Wij komen graag bij u langs om uw wensen door te spreken en de woning te bezichtigen. Zo kunnen wij een realistische prijsopgave maken en weet u direct waar u aan toe bent.