Inboedel weghalen bij scheiding

Door verschillende omstandigheden, zoals een scheiding, kan het nodig zijn dat de woning van u en uw voormalig partner ontruimd moet worden. Het weghalen van de inboedel uit uw woning is nogal een logistiek proces. Aangezien het hier om een emotioneel moeilijke periode betreft kan het prettig zijn om dit professioneel te laten doen. In dit artikel leert u meer over de verdeling van inboedel bij een scheiding en over het proces van het ontruimen van een woning. 

Verdeling van goederen

Voordat we een woning kunnen ontruimen is het belangrijk om te weten hoe de goederen verdeeld zijn. Dit is in een relatie vaak per contract bepaald. In een samenlevingscontract en in de huwelijkse voorwaarden staat opgesteld hoe de inboedel verdeeld wordt. Bij een partnerschap in algehele gemeenschap van goederen zal het altijd in twee helften verdeeld worden. Bij een huwelijk in beperkte gemeenschap van goederen tellen de spullen die voor het huwelijk in uw bezit waren niet mee. Mocht er geen samenlevingscontract zijn opgesteld, dan geldt in principe dat u en uw partner terugkrijgen wat u of hij/zij zelf heeft aangeschaft. Dit moet echter wel aangetoond kunnen worden. Spullen die u gezamenlijk heeft gekocht moeten dan alsnog verdeeld worden. 

Hoe een woningontruiming in zijn werk gaat

Nadat er bepaald is welke spullen kunnen blijven en als de verdeling duidelijk is, zal het ontruimingsteam snel en professioneel de woning voor u ontruimen. Vervolgens is er ook de mogelijkheid om eventuele vloerbedekking te verwijderen en de woning vakkundig schoon te laten maken. De opgehaalde spullen die nog in goede staat zijn kunnen eventueel verkocht worden zodat de totale kosten voor het ontruimen van de inboedel voor u lager uitvallen. Daarnaast is er de mogelijkheid om de inboedel op een veilige plek op te laten slaan. 

Snel en discreet je inboedel weg bij scheiding

Wanneer uw de inboedel weg wil laten halen bij een scheiding, is het prettig als dit snel en discreet gebeurt. In deze emotionele en vaak hectische periode kan Direct Ontruimen alle zorgen wat betreft het ontruimen van uw woning voor u uit handen nemen. Aangezien de ontruiming van de inboedel vaak op korte termijn moet gebeuren staan wij snel voor u klaar. Het weghalen van inboedel bij scheiding kan een bepaalde indruk achterlaten, zowel bij u als uw kinderen. Vandaar dat Direct Ontruimen efficiënt en discreet te werk gaat. Van tevoren nemen we telefonisch contact met u op om alles te bespreken en te beoordelen of er eventueel meubels in goede staat zijn. Hierna nemen wij de zorgen over het ontruimingsproces voor u uit handen.


Wilt u meer weten over het ontruimen van uw woning bij een scheiding? Neem gerust contact met ons op.