Huis laten ontruimen: zo gaat dat in zijn werk

Er zijn verschillende redenen waarom een huis ontruimd moet worden. Vaak gaat het om heftige, emotionele gebeurtenissen, zoals een overlijden of een gedwongen ontruiming. Hierbij zijn nabestaanden of direct betrokkenen op zoek naar een manier om de ontruiming van het huis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Direct Ontruimen ondersteunt families en bedrijven in dit proces. Bent u benieuwd hoe een huis laten ontruimen in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit.

Stap 1. Inventarisatie van de situatie

Elke ontruiming is anders. In de ene woning staan veel spullen, in de andere woning veel minder. Soms moeten er veel persoonlijke bezitting bewaard worden, terwijl een andere keer alle inboedel weggehaald mag worden. Ook kunnen er opslag- en schoonmaakwerkzaamheden bij de ontruiming komen kijken. Daarom wordt er voordat er aan de werkzaamheden begonnen wordt, altijd een inventarisatie van de situatie gemaakt. Met de betrokkenen wordt in een vrijblijvende afspraak besproken welke werkzaamheden nodig zijn. Daarna bepalen de betrokkenen of zij van de diensten van Direct Ontruimen gebruik willen maken.

Stap 2. Persoonlijke bezitting worden veiliggesteld

In een woning liggen vaak veel persoonlijke bezittingen. Deze hebben emotionele waarde en mogen daarom niet zomaar uit weggehaald worden. Voordat Direct Ontruimen aan het ontruimen van de woning begint, worden deze bezitting daarom uit huis gehaald. Familieleden of andere betrokkenen bepalen welke spullen er bewaard moeten blijven. Soms wil de familie een deel van de inboedel (tijdelijk) opslaan. Ook daar biedt Direct Ontruimen mogelijkheden voor. Pas daarna wordt pas begonnen met de echte ontruiming.

Stap 3. Het weghalen van de inboedel

Nadat de belangrijkste spullen uit huis gehaald zijn, geven de betrokkenen de opdracht aan Direct Ontruimen om de rest van de inboedel snel en professioneel uit huis te halen. We vinden het belangrijk nog bruikbare spullen een tweede leven te geven. Daarom kopen we soms ook een deel van de inboedel op. De rest van de spullen wordt op een professionele manier afgevoerd.

Stap 4. Een schone woning opleveren

Direct Ontruimen levert een woning na een ontruiming altijd schoon op. Vaak is dit ‘bezemschoon’. Hierbij worden de vloeren aangeveegd en het sanitair, de keuken en de vensters even schoongemaakt. Sommige woningen vragen echter meer schoonmaakwerkzaamheden. Hiervoor hebben wij vakkundige schoonmakers in dienst. Zij zorgen ervoor dat elke woning schoon opgeleverd wordt. Ook als er bijvoorbeeld vloerbedekking verwijderd moet worden, kan dit worden gedaan. Daarna is de woning helemaal klaar voor oplevering.

Een woning laten ontruimen? Wij ontzorgen u

Moet u een woning laten ontruimen? Dan ontzorgen wij u zoveel mogelijk. Van de eerste inventarisatie tot aan de oplevering van de schone woning nemen we u de werkzaamheden uit handen. Alles gaat in overleg, zodat u precies weet wat er in de woning gebeurt. Neem contact met ons op voor een eerste vrijblijvende afspraak. We kijken graag wat wij voor u kunnen betekenen.