Bedrijfsontruiming? Dit zijn uw mogelijkheden

Bedrijven, kunnen net als particulieren, behoefte hebben aan een ontruiming. De meest voorkomende redenen voor een bedrijfsontruiming zijn: een verhuizing, een faillissement of een verbouwing in het huidige pand. Hiervoor moet de inboedel worden opgehaald en (tijdelijk) ergens anders worden ondergebracht. Wat zijn precies de mogelijkheden bij een bedrijfsontruiming? Wij leggen het u uit.

Wat komt er kijken bij een bedrijfsontruiming?

In eerste instantie lijkt een bedrijfsontruiming heel erg op een woningontruiming. Echter is een bedrijfsontruiming vaak in omgang stukken groter. De doorgaans grotere panden (of meerdere panden) hebben natuurlijk ook een grotere inboedel. Het gaat niet alleen om de ontruiming van kantoorpanden, maar ook van fabrieken, magazijnen en showrooms.

Zelf doen of uitbesteden

Wanneer uw pand ontruimd moet worden, heeft u in principe twee opties: alles zelf doen óf het werk uitbesteden. Heeft u een klein pand, dan is de klus wellicht zelf te klaren. Houd er wel rekening mee dat u dan zelf een verhuis bus moet regelen en dat u genoeg mankracht heeft.

Bij grotere bedrijven is het vaak geen optie om de bedrijfsontruiming zelf uit te voeren. U heeft bijvoorbeeld te maken met veel meubelstukken, kasten en zware machines. Daarnaast moet het pand natuurlijk zo snel mogelijk leeg om extra huur- of hypotheeklasten te voorkomen. Kiest u voor de tweede optie, dan kan uw bedrijf volledig ontzorgd worden op het gebied van ontruiming.

Schone oplevering

Naast dat het bedrijfspand volledig moet worden ontruimd, is het belangrijk om de ruimte schoon op te leveren voor de volgende huurder of koper. In veel gevallen wordt er verwacht dat het pand ‘bezemschoon’ is. Dit betekent dat alle vloeren aangeveegd zijn en dat het sanitair een sopje heeft gehad. Heeft u een klein pand, dan kunt u deze werkzaamheden zelf uitvoeren.

Mocht u dit werk liever willen uitbesteden, dan kan dat ook worden gefaciliteerd door het ontruimingsbedrijf. Naast de kleine schoonmaak, heeft u de mogelijkheid om een grondige schoonmaak uit te laten voeren. In dit geval zorgen professionele schoonmakers voor een uitgebreide en nauwkeurige poetsbeurt.

Overige klussen

In sommige gevallen heeft een bedrijf te maken met overig kluswerk, nadat het pand ontruimd is. U kunt hierbij denken aan het herstellen van verlaagde plafonds, het verwijderen van vloerbedekking of het weghalen van scheidingswanden. Dit werk kunt u het best uitbesteden aan het ontruimingsbedrijf.

Hulp nodig bij uw bedrijfsontruiming? Neem contact op

Bent u op zoek naar een organisatie die uw bedrijfspand vakkundig en snel kan ontruimen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!