Hier moet u aan denken bij een verhuizing naar een verzorgingshuis

Gaat u of een van uw naasten binnenkort verhuizen naar een verzorgingstehuis? Dat is een ingrijpende verandering waarbij veel geregeld moet worden. Om het u wat makkelijker te maken hebben we een handige checklist voor u opgesteld. Zo ziet u eenvoudig wat er allemaal geregeld moet worden om de verhuizing naar het verzorgingstehuis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De checklist voor een verhuizing naar een verzorgingstehuis

  1. Zoek op tijd een geschikte plek. Elk verzorgingshuis heeft een andere sfeer, dus kies er eentje waar u of uw naaste zich thuis voelt. Ook de locatie speelt natuurlijk een rol.
  2. Regel een eventuele indicatie voor de verhuizing naar het verzorgingstehuis. Zonder deze indicatie kunt u niet overal terecht en moet u alle kosten zelf betalen.
  3. Zeg de huur op of verkoop de koopwoning.
  4. Tref voorbereidingen voor de verhuizing. Een kamer in een verzorgingshuis is vaak kleiner dan uw huidige woning. Niet alle spullen kunnen dus mee.
  5. Bepaal wat er met de overige spullen moet gebeuren. Moeten deze verkocht worden? Nemen (klein)kinderen dingen over? Of moeten er dingen naar de stort worden gebracht?
  6. Maak een zorgleefplan met het verzorgingstehuis. Alle belangrijke afspraken worden hierin opgenomen.
  7. Regel de verschillende abonnementen. Wat kan er opgezegd worden en wat moet er op het nieuwe adres worden gezet?
  8. Richt de nieuwe woonplek in. Dit kan met spullen uit de oude woning, maar misschien moeten er ook nog nieuwe dingen aangekocht worden.
  9. Koop extra kleding, met name ondergoed. De wasservice van een verzorgingstehuis kan soms wat vertraging oplopen. Voldoende kleding hebben is daarom belangrijk. Label de kleding zodat het niet kwijtraakt.
  10. De daadwerkelijke verhuizing is een feit. Geef de adreswijziging door aan alle belangrijke instanties en aan familie en vrienden.

Hulp bij een verhuizing naar een verzorgingstehuis

Een verhuizing naar een verzorgingstehuis is een ingrijpende verandering. Niet alleen moet er veel geregeld worden, ook emotioneel kan het behoorlijk zwaar zijn. Daarom is het fijn om bepaalde taken uit handen te geven. Zo is het goed mogelijk om de woning ontruimen over te laten aan een professioneel bedrijf. Direct Ontruimen helpt u graag bij het ontruimen van de woning, maar ook met de opslag of verkoop van meubelstukken. Ook het reinigen van de woning, zodat het schoon opgeleverd wordt, is voor ons geen enkel probleem. Zo hoeft u zich alleen nog bezig te houden met de nieuwe woning, terwijl u zeker weet dat uw oude woning goed wordt achtergelaten.

Staat u of uw naaste voor deze ingrijpende verandering en wilt u onze hulp bij het ontruimen van de oude woning? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder om deze verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.