Hier moet u aan denken bij een verhuizing naar een verzorgingshuis

Wanneer u zelf of een familielid gaat verhuizen naar een verzorgingshuis, moeten er verschillende dingen geregeld worden. Dit kan behoorlijk overweldigend zijn en doordat er veel moet gebeuren zijn er altijd een paar valkuilen die u kunt verwachten. In dit artikel delen we een handige checklist voor verhuizen naar een verzorgingshuis met u, zodat u zeker weet dat de verhuizing naar een verzorgingshuis goed en zonder problemen verloopt.

Zoek op tijd de juiste plek

Een verhuizing naar een verzorgingshuis is niet zomaar iets en er moet zeker niet licht tegenaan gekeken worden. Omdat het een nieuw thuis wordt, is het belangrijk te zoeken naar een passende plek waar u of uw naaste zich prettig voelt. U kunt hier het beste op tijd mee beginnen, misschien zelfs al voordat er een duidelijke indicatie is. Zo hoeft er niet halsoverkop een beslissing gemaakt te worden en is er ruimte voor het onderzoeken van de wensen van u of uw naaste.

Het verzorgingshuis

In het verzorgingshuis krijgt een bewoner een aangepaste en opgeknapte kamer, waarin bijvoorbeeld een inloopdouche beschikbaar is, of andere aanpassingen die nodig zijn voor comfortabel wonen en leven. Er moet wel zelf voor de inrichting worden gezorgd. Ook moet u zelf de abonnementen voor bijvoorbeeld telefoon, televisie en internet afsluiten. Vaak zijn de kosten voor het wassen van kleding, ondergoed en ander wasgoed ook voor eigen rekening en kan de was vertraagd zijn. Daarom is het verstandig extra kleding aan te schaffen, met name ondergoed.

Huis leegruimen

Vaak is de woning in een verzorgingshuis kleiner dan de oorspronkelijke woning. Een aantal meubelstukken en veel spullen kunnen mee, maar vaak blijft er ook nog een hoop achter en moet het huis nog verder worden leeggeruimd. De woning ontruimen  kan een overweldigende taak zijn en soms is het prettig om dit uit handen te geven. U kunt dan een professioneel ontruimingsbedrijf inhuren dat deze taak van u overneemt. Direct Ontruimen kan u bijvoorbeeld helpen met het ontruimen van de woning, de opslag of verkoop van meubelstukken, het verwijderen van vloerbedekking en het schoonmaken van het huis wanneer het voor een bepaalde tijd weer moet worden opgeleverd aan een woningcorporatie. Zo hoeft u zichzelf alleen nog maar bezig te houden met de nieuwe woning in het verzorgingshuis, en heeft u geen omkijken meer naar alle taken die in het oude huis nog moeten gebeuren.

Adreswijzigingen

Iets dat niet vergeten mag worden is het versturen van adreswijzigingen naar familie, vrienden en kennissen. Ook moet de adreswijziging naar andere instanties. Denk bijvoorbeeld aan de gemeente, de belastingdienst, de huisarts, de tandarts, de zorgverzekering, de bank, en abonnement services zoals tijdschriften en kranten.

Wanneer bovenstaande zaken in de gaten worden gehouden, weet u zeker dat de belangrijkste zaken rondom een verhuizing naar een verzorgingshuis zijn geregeld. Bent u op zoek naar hulp bij het ontruimen van de woning? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag!