6x opruimtips die goed van pas kunnen komen in uw huis

Uw huis schoonmaken kan vervelend en frustrerend zijn, vooral als u denkt meer tijd aan de schoonmaak kwijt te zijn, dan dat u kan genieten van uw woning. Maar maakt u zich geen zorgen! Wij hebben zes eenvoudige, originele en gemakkelijk toe te passen opruimtips op een rijtje gezet! Probeer deze 6 tips mee te nemen wanneer u begint met het grondig schoonmaken van uw huis en laat uw huis in een mum van tijd weer blinken!

1. Gebruik Baking Soda op tapijtvlekken

De eerste opruimtip gaat over vlekken in uw tapijt. Gebruik zuiveringszout om vlekken van bijvoorbeeld koffie, wijn en thee te verwijderen. Wrijf het zuiveringszout in het tapijt met een droge doek. Laat het minstens een uur zitten voordat u het wegzuigt. Het zal dan veel gemakkelijker zijn om te stofzuigen! Als u uw tapijt zijn oorspronkelijke kleur terug wilt geven, meng dan een 50/50 mengsel van witte azijn en water in een spuitfles. Spuit het mengsel op de bevlekte plek en schrob met een borstel of bezem tot de vlek is verdwenen. Spoel na met schoon water en dep droog met keukenpapier.

2. Haar van huisdieren verwijderen met een rubberen trekker

Als u een hond of kat heeft, kan het haar een nachtmerrie zijn en komt deze opruimtip u goed van pas. Haar van huisdieren is hardnekkig en blijft overal aan plakken. De beste manier om van deze haren af te komen is met een rubberen trekker! Rubberen trekkers worden meestal gebruikt voor het schoonmaken van ramen en douchedeuren, maar ze doen wonderen bij het opruimen van de haren van uw huisdieren! Maak de rubberen kant nat en reinig vervolgens uw meubels of tapijt met het blad van de trekker. U zult merken dat het rubber op het blad zich vastgrijpt aan al die vervelende strengen huisdierhaar. Deze techniek werkt ook uitstekend wanneer u dierenhaar opzuigt in uw tapijt!

3. Gebruik azijn om de magnetron te reinigen

Uw magnetron is een van de vuilste plekken in uw keuken en het is een lastige plek om schoon te maken. Gebruik deze opruimtip om uw magnetron grondig te reinigen: Vul een kom met water en voeg ongeveer 10 druppels afwasmiddel, 1/4 kopje azijn en 1/4 kopje citroensap toe. Verwarm dit gedurende 2 minuten en laat het 15 minuten zitten voordat u het afveegt met keukenpapier. De stoom van het water maakt aangekoekte etensresten in de spleten van de magnetron los, terwijl het zuur van het azijn en de citroensap de bacteriën helpt doden.

4. Gebruik een pluizenroller voor uw jaloezieën

Een pluisroller is een geweldig hulpmiddel om uw jaloezieën schoon te maken. Het is gemakkelijk te gebruiken: neem de roller en ga ermee over het oppervlak van uw jaloezieën. Pluizenrollers zijn goedkoop, dus u kunt er één in huis hebben en één op uw werk of in uw auto. Nog een opruimtip voor in huis: pluisrollers kunnen ook op kleding worden gebruikt! Als u een vies shirt of jurkje heeft dat een grondige schoonmaakbeurt nodig heeft, gebruik dan een pluizenroller om alle dierenharen eraf te halen voordat u het wast.

5. Maak uw oven diepgaand schoon met ammoniak

Ovens worden snel vuil, maar met deze opruimtip lijkt uw oven weer zo goed als nieuw! Ammoniak is een van de meest effectieve huishoudelijke schoonmaakmiddelen die u kan gebruiken om uw oven grondig te reinigen. Meng hiervoor 1/4 kop ammoniak met warm water in een grote kom en zet het 5-10 minuten opzij. Haal wel de stekker uit het stopcontact, zodat de oven niet wordt verwarmd tijdens het schoonmaken. Verspreid daarnaast kranten of oude lappen op uw aanrecht of een ander werkgebied en verwijder de rekken van uw oven. Spuit dan de oplossing op alle oppervlakken in uw oven en laat het minstens 10 minuten zitten. Schrob hierna vuil of vet weg en spoel daarna alle resten af en veeg ze droog. Zo ziet uw oven er weer spik en span uit! Onze opruimtip: gebruik oude handdoeken en gooi ze naderhand weg.

6. Reinig uw doeken en sponzen in de magnetron

Onze laatste opruimtip voor in huis: ontsmet uw doeken en sponzen door ze in de magnetron te doen! Dit is een geweldige manier om schimmel, meeldauw en huisstofmijt, die zich op uw doeken kunnen ophopen, te doden. Doe de vuile doeken in een magnetronbestendige zak (of bak) en zet de magnetron aan voor ongeveer 2 minuten. Hetzelfde geldt voor sponzen; doe ze in een magnetronbestendige schaal of zak en zet deze aan voor ongeveer één minuut.

Maak het uzelf niet te lastig. Met deze 6 tips wordt opruimen plezierig en zal u huis gaan stralen zoals nooit tevoren. Dit is vooral handig voor wanneer er visite over de vloer komt, uw huis verkoopklaar gemaakt moet worden of het gewoon hoog tijd is voor een grondige schoonmaak. Heeft u hulp nodig met het ontruimen van uw woning. Neem hier dan gerust contact met ons op!