Wat doe ik met mijn inboedel bij een faillissement?

Een faillissement is misschien wel de grootste nachtmerrie die u als mens en/of ondernemer kan overkomen. Ondanks dat u uw hart en ziel in uw bedrijf hebt gestopt, of uw best heeft gedaan om schulden te voorkomen, was dat niet genoeg. Soms zorgen omstandigheden als een teruglopende omzet of financiële tegenslagen ervoor dat u geen geld meer kunt lenen, de schulden oplopen en dat een faillissement niet meer voorkomen kan worden. In dit artikel leest u wat uw opties zijn als het gaat om uw inboedel bij een faillissement.

Het benoemen van een curator

Wanneer u officieel failliet wordt verklaard, zal er een curator worden benoemd. Dit is vaak een advocaat. De curator is vanaf dat moment officieel in beheer van de bezittingen van uzelf of uw onderneming en probeert om afspraken te maken met de schuldeisers over de terugbetaling van de schulden. De curator staat onder toezicht van een rechter-commissaris en kan dus nooit zomaar bepaalde beslissingen nemen.

De inboedel bij uw faillissement

De curator zal proberen uw schulden zoveel mogelijk af te betalen met geld uit het bedrijf, wanneer u ondernemer bent. Maar het kan voorkomen dat de curator ook gebruik maakt van privévermogen om schuldeisers af te betalen, zeker wanneer het gaat om een persoonlijk faillissement. Bij het faillissement van uw onderneming zal de inboedel van uw bedrijfspand in de meeste gevallen geveild worden of worden opgekocht.

Opkopen faillissement inboedel

U kunt de faillissement inboedel laten opkopen door Direct Ontruimen. Wanneer u hiervoor kiest, bieden wij ook een korting op de ontruimingskosten van bedrijfsontruimingen. We beschikken over een zeer ruime opslagruimte, waardoor we het opkopen van inboedels volledig in eigen beheer hebben. We werken samen met verschillende goede doelen en stichtingen in Nederland en buitenland om uw (bedrijfs-) inboedel een tweede leven te geven. We kunnen vaak een groot deel van uw (faillissement) inboedel opkopen. Bij bedrijfsinboedels kunt u bijvoorbeeld denken aan grote meubels als bureaus en kasten tot kleinere accessoires. Als het gaat om een huis inboedel dan doelen we op meubels, witgoed, elektronica en keukengerei. Maar ook gereedschappen, lampen en schilderijen kunnen we opkopen.

Bent u benieuwd naar wat Direct Ontruimen kan betekenen in uw faillissement? Wij bieden u graag discrete hulp, zodat u zich over zo min mogelijk zaken druk hoeft te maken. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.