Wat zijn de kosten voor woningontruiming?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom het nodig is om een woning snel en efficiënt te ontruimen. Bijvoorbeeld in het geval van een overlijden of na een gedwongen verkoop van een woning. Ook bij een al dan niet vrijwillige beëindiging van de huur of andere externe omstandigheden is het vaak zaak om de woning snel leeg en in de oorspronkelijke staat te kunnen opleveren. Uiteraard brengt een huis ontruimenkosten met zich mee. Ondanks dat deze afhankelijk zijn van uw specifieke situatie en wensen, kunt u in dit artikel iets meer lezen over de kosten voor een dergelijke woningontruiming.

Huis ontruimen: kosten zijn afhankelijk van de situatie

Begrijpelijkerwijs wilt u, voordat u Direct Ontruimen inschakelt, graag weten wat de kosten van een woningontruiming zijn – om niet voor vervelende verrassingen te komen te staan. Aangezien elke ontruiming weer anders is, kunnen we helaas geen standaardtarief voor een woningontruiming noemen. Een schatting maken, kunnen we wel. Het ontruimen van een gemiddelde woning met 1 tot 2 kamers kost ongeveer 150 tot 600 euro, waar de ontruiming van een eengezinswoning kan variëren tussen de 600 en 2.000 euro. Dit zijn de factoren die invloed hebben op de kosten:

1. Het woonoppervlak

De ontruiming van een grote woning vol spullen is kostbaarder dan de ontruiming van een kleine en bijna lege studio; voor het ontruimen van een groter oppervlak is namelijk meer mankracht nodig.

2. Schoonmaak- en herstelwerkzaamheden

Naast ontruimen kan het zijn dat we de woning ook voor u schoonmaken. De kosten voor de benodigde schoonmaak en eventuele herstelwerkzaamheden zijn afhankelijk van de staat van de woning.

3. Bereikbaarheid van de woning

Is uw woning lastig bereikbaar, dan kunnen de kosten hoger oplopen. Als een appartement niet over een lift beschikt, is het bijvoorbeeld vaak nodig om een verhuislift in te schakelen. En staat de woning in een stadscentrum, dan kan er een parkeervergunning nodig zijn voor de verhuiswagen.

4. Verkoop of opslag inboedel

Wilt u de inboedel door ons laten opkopen of bij ons laten opslaan? Dit heeft ook consequenties voor de prijs. In het eerste geval zijn die gunstig, want de waarde van de spullen wordt dan afgetrokken van de totale kosten. In het tweede geval betaalt u extra kosten.

5. Spoed of niet

Heeft u haast met de woningontruiming (wat vaak het geval is bij een seniorenkamer)? Voor een spoedontruiming betaalt u een spoedtoeslag.

Direct Ontruimen werkt kosten efficiënt

Welke hulpvraag u ook heeft: u kunt ervan uitgaan dat Direct Ontruimen altijd zo kostenefficiënt mogelijk zal werken. Ons team is ontzettend ervaren in het uitvoeren van woningontruimingen en kan daarom snel en efficiënt werken. Wij weten precies wat er moet gebeuren en hoe we dit zo goedkoop mogelijk kunnen doen. Bovendien stellen wij u altijd vooraf op de hoogte van de te verwachte kosten: daardoor wordt u nooit plots overvallen door een (onverwacht) hoge rekening.

Extra werkzaamheden hebben invloed op de kosten van de huisontruiming

Om een goede inschatting te kunnen maken van de kosten van een huisontruiming, is het belangrijk dat u in de offerteaanvraag zo nauwkeurig mogelijk over uw situatie vertelt. Is het alleen nodig om de woning leeg te ruimen of zijn er extra werkzaamheden nodig? Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan het verrichten van reparatiewerkzaamheden of aan het verwijderen van hardnekkige vlekken of ander vuil. Ook kan het zo zijn dat u een deel van de inboedel aan ons wilt verkopen: de opbrengst wordt dan in mindering gebracht op uw factuur. Heeft u bruikbare spullen die u tijdelijk wilt opslaan? Ook dit kan op basis van een meerprijs door Direct Ontruimen geregeld worden!

Zelf besparen op de kosten

U kunt proberen de kosten laag te houden, door bijvoorbeeld zelf mee te helpen met ontruimen (waarmee u ons team werk bespaart), door zelf puin naar de stort te brengen, en door de inboedel te laten opkopen.

Meer weten over de kosten voor het ontruimen van een woning?

Wilt u weten wat uw woningontruiming gaat kosten? Vraag dan nu bij ons vrijblijvend een offerte aan via ons contactformulier. Uiteraard kunt u ons ook bellen op 010-42223 of mail uw verzoek naar info@direct-ontruimen.nl. Wij nemen spoedig contact met u op!