Procedures om een huurwoning te ontruimen; lees het hier

Het ontruimen van een huurwoning bij een verhuizing of uithuisplaatsing, of na het overlijden van een naaste, kan flink wat werk opleveren. Als er ineens veel op u afkomt, kan het prettig zijn om een aantal praktische taken uit te besteden. Direct Ontruimen neemt u de ontruimingswerkzaamheden graag uit handen en verzorgt op professionele wijze de boedelontruiming, de opkoop van uw inboedel, de grote schoonmaak en/of de verwijdering van vloeren. Lees hieronder hoe wij voor elk van deze vier procedures te werk gaan.

Procedure 1: Boedelontruiming

Bij het ontruimen van een woning moet alle inboedel uit het appartement of huis worden gehaald. Dit kunnen wij zonder problemen voor u regelen. Neemt u meubels en dergelijke niet mee naar een andere locatie, maar wilt u deze ook niet wegdoen, dan kunt u ze tegen een voordelig tarief tijdelijk of langdurig stallen in de opslagruimte van Direct Ontruimen, van meer dan 1500 m2. Hier blijven uw bezittingen schoon en staan ze veilig.

Procedure 2: Opkopen inboedel

Als u nog spullen van goede kwaliteit heeft die u niet meer gebruikt, kunnen wij deze bij de ontruiming opkopen. Denk aan meubels, elektrische apparaten, keukengerei, gereedschap en woondecoratie, maar ook aan kleding en schoenen. Hergebruik is goed voor het milieu én voor uw portemonnee, want het geeft u korting op de ontruimingskosten. Na de opkoop zet Direct Ontruimen uw inboedel in de opslagruimte, voordat het wordt verkocht of naar een goed doel of stichting gaat.

Procedure 3: Schoonmaak

Hoe grondig er moet worden schoongemaakt, is afhankelijk van de verhuurder. Soms hoeven huurders alleen een bezem door de woning en een doekje over het sanitair en de keuken te halen. In andere gevallen (denk aan: ongedierte, zware rokers, flinke kalkaanslag) moet er veel meer gebeuren. Ook dit klusje kan Direct Ontruimen voor u klaren, met behulp van professionele schoonmaakmiddelen en vakkundige schoonmakers.

Procedure 4: Vloerverwijdering

Moet de woning niet alleen worden schoongemaakt, maar dienen ook vloeren te worden weggehaald, dan kunt u deze door ons laten verwijderen. Dan hoeft u die vervelende vloerbedekking er niet zelf uit te trekken. Direct Ontruimen werkt deskundig en efficiënt en beschikt over de juiste materialen. Vaak combineren we vloerverwijdering met woningontruiming, maar u kunt u ons uiteraard ook alleen inschakelen voor het verwijderen van vloeren als u de rest zelf al heeft geregeld.

Wilt u meer weten over de procedures voor het ontruimen van een huurwoning? Neem gerust contact met ons op!