Ontruimingsprocedures voor een bedrijf: met deze regels houden wij rekening

Een verhuizing naar een nieuw pand. Een faillissement. Beiden zijn het situaties die kunnen leiden tot een bedrijfsontruiming, al dan niet gedwongen. In dit artikel vertellen wij u graag meer over de algemene regels met betrekking tot een (gedwongen) bedrijfsontruiming en de regels waar wij in zo’n geval rekening mee houden.

Regels met betrekking tot een gedwongen bedrijfsontruiming

In het geval van een gedwongen bedrijfsontruiming kunnen huurders binnen twee maanden nadat ze dit te horen hebben gekregen, een verzoekschrift indienen bij de rechtbank. Wanneer huurders aan deze regel hebben voldaan, zal de rechter een definitieve beslissing nemen. Gaat de bedrijfsontruiming plaatsvinden of niet? Er zal dan worden nagegaan tot welke groep de bedrijfsruimte behoort (bijvoorbeeld ‘overige bedrijfsruimten’) en de brieven met betrekking tot de huuropzegging en de bedrijfsontruiming zullen worden gecontroleerd en beoordeeld. De datum van de huuropzegging mag daarbij niet eerder zijn dat de datum van de bedrijfsontruiming. Gedurende deze periode, waarin de rechter uiteindelijk een definitieve beslissing zal nemen, is het overigens niet mogelijk om een bedrijf te (laten) ontruimen. Dit is het zogenaamde recht op ontruimingsbescherming. Deze regel geldt echter niet wanneer:

  1. de huurder zelf de stap tot huuropzegging heeft gezet;
  2. de huurder toestemming aan de verhuurder heeft gegeven om de huurovereenkomst te beëindigen;
  3. de rechter de huurder heeft veroordeeld vanwege het niet opvolgen van bepaalde afspraken en verplichtingen.

Regels met betrekking tot ontruimingsprocedures

Ongeacht of bedrijfsontruimingen vrijwillig (bijvoorbeeld een verhuizing naar een nieuw pand) of gedwongen (bijvoorbeeld een faillissement) zijn; het is en blijft een hectische en emotionele periode. Een periode waarin u een ontruimingsbedrijf, dat uw zorgen wegneemt, goed kunt gebruiken. Wij van Direct Ontruimen zijn zo’n bedrijf. Al tientallen jaren hebben wij ervaring in onder meer bedrijfsontruimingen en beschikken wij over de kennis en de manschappen om dit soort projecten snel en efficiënt aan te pakken. Een bedrijfsontruiming is anders dan een woningontruiming; er gelden verschillende regels voor de verschillende soorten ontruimingen.

Verlaagde plafonds, het verwijderen van vloerbedekking en het weghalen van scheidingswanden

Een van onze ontruimingsprocedures of regels in het geval van een bedrijfsontruiming is dat wij zorgen voor het verwijderen van vloerbedekking. Mede dankzij onze jarenlange ervaring, kunnen wij met onze kennis en onze man- en gereedschappen vloeren in bedrijfspanden weghalen. Niet alleen gaan wij snel en grondig te werk, wij regelen ook de afvoer van al deze materialen, zodat de bedrijfsruimte zo snel mogelijk beschikbaar is voor oplevering. Hetzelfde geldt voor eventuele verlaagde plafonds en scheidingswanden.

Schone oplevering

Een van onze andere regels waar wij bij een bedrijfsontruiming rekening mee houden, is het schoon opleveren van de bedrijfsruimte voor de volgende huurder of koper. Om die reden verzorgen wij van Direct Ontruimen ook de schoonmaak ná ontruiming. Dit kan betekenen “bezemschoon” of een extra grondige schoonmaak. In het geval van die eerste zorgen wij ervoor dat de vloeren zijn aangeveegd en dat het sanitair een sopje heeft gehad. In het geval van een extra grondige schoonmaak zorgen wij ervoor dat onze professionele schoonmakers het bedrijfspand uitgebreid en nauwkeurig schoonmaken, en kunnen wij ook nog eventuele kleine reparatiewerkzaamheden voor u doen.

Bent u benieuwd naar ons en wat wij allemaal voor u kunnen betekenen? Neem dan voor een vrijblijvende afspraak gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!