Ontruiming bedrijfspand zelf doen of uitbesteden; een keuzegids

Bij de ontruiming van een bedrijfspand komt veel kijken. Zo zijn er vaak spullen die nog goed bruikbaar zijn, die moeten worden opgeslagen of naar het goede doel gaan, en komt er meestal veel afval bij de ontruiming kijken. Twijfelt u of u de bedrijfspand ontruiming zelf wilt doen of dit werk wilt uitbesteden aan Direct Ontruimen? Maak de juiste keuze met behulp van deze keuzegids.

Bruikbare spullen verplaatsen

Als u ervoor kiest om zelf een bedrijfspand te ontruimen is het praktisch om allereerst te bedenken wat u met de bruikbare inrichting en spullen gaat doen. Dit bestaat vaak uit veel items, zoals bureaus, bureaustoelen, ladekasten en eventuele apparatuur. U kunt hiervoor een opslagruimte huren of afspraken maken met bijvoorbeeld tweedehandswinkels zodat u de spullen direct weg kunt brengen. Bij een groot bedrijfspand krijgt u al snel te maken met zeer veel spullen. Deze moeten allemaal weg zijn omdat het pand moet worden opgeleverd volgens de door de verhuurder gestelde eisen. Hoeveel tijd en mankracht gaat dit u kosten?

Afval bij ontruiming bedrijfspand

Bij een bedrijfsontruiming komt veel afval kijken. Zo moeten er bijvoorbeeld tussenwanden verwijderd worden, zijn er kabels die weg moeten en ligt er opslagmateriaal en kleine kantoorartikelen. Ook kan het zijn dat er een andere vloer in het pand is gelegd die weg moet, of een verlaagd plafond. Dit is een tijdrovend karwei als u dit zelf op wilt pakken en daarnaast moet u nog een manier verzinnen om al deze materialen af te voeren na het verwijderen. Als u de klus uitbesteedt, zorgen wij ervoor dat al dit afval op een deskundige manier wordt verwijderd.

Schoonmaken van de bedrijfsruimte

Wanneer het pand helemaal leeg is, is het tijd voor een schoonmaak. Doorgaans volstaat een bezemschone oplevering. Is uw bedrijfspand vervuild, bijvoorbeeld doordat de keuken en de toiletruimtes niet schoon zijn achtergelaten? Dan dient u deze ook schoon te (laten) maken. Waarschijnlijk laat u dit het liefst door een professional doen.

Tijd en geld besparen

Door de ontruiming uit te besteden aan een professional bespaart u tijd en geld. Er komt namelijk veel kijken bij een bedrijfsontruiming en u kunt dit niet alleen. Zo moet u sowieso een of meerdere busjes regelen, een eventuele opslagruimte en extra mankracht om u te helpen bij de klus. Direct Ontruimd heeft jarenlange ervaring met bedrijfsontruimingen en wij beschikken over de kennis en manschappen om dit project snel en efficiënt aan te pakken.

Wilt u weten wat Direct Ontruimen voor u kan doen? Wij bespreken de situatie en de werkzaamheden met u in een gratis en vrijblijvend gesprek. Zo kijken we samen naar wat er precies moet gebeuren en wat dit gaat kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie.