Ontruiming appartement: 3 aandachtspunten om rekening mee te houden

Wanneer uw appartement in de gedwongen verkoop moet, er iemand overlijdt of andere externe omstandigheden plaatsvinden, dan kan het nodig zijn om dit appartement te laten ontruimen. De woning moet snel leeg zijn en in de oorspronkelijke staat opgeleverd worden. Daar kan Direct Ontruimen u bij helpen. In dit artikel lees je meer over de drie aandachtspunten om rekening mee te houden bij de ontruiming van een appartement.

1. De inboedel

Bij het ontruimen van een woning moet alle inboedel uit de woning gehaald worden. Daarom moet van tevoren duidelijk zijn of u deze spullen naar een andere locatie brengt of dat ze naar de stort of een tweedehandswinkel gebracht worden. Het leeghalen van de woning kunnen wij zonder problemen voor u regelen. Neemt u uw inboedel niet mee naar een andere locatie, maar wilt u het ook niet weggooien? Dan kunt u ze tijdelijk of langdurig stallen in de opslagruimte van Direct Ontruimen. Wanneer u nog spullen heeft van goede kwaliteit die u niet meer gebruikt, dan kunnen wij deze bij de ontruiming opkopen. Denk hierbij aan meubels, elektrische apparaten en gereedschap, maar ook aan kleding en schoeisel. Dat scheelt u weer kosten voor de ontruiming zelf.

2. Kosten

Ten tweede moet u ook rekening houden met het kostenplaatje van de ontruiming van uw appartement. Om te voorkomen dat u voor vervelende verrassingen komt te staan, willen wij van tevoren de kosten samen met u in kaart brengen. Het is helaas niet mogelijk om een standaardtarief te noemen, omdat iedere ontruiming weer anders is. Wanneer een grote woning vol met spullen ontruimd moet worden, dan is dat natuurlijk duurder dan een klein appartement zonder spullen. Daarnaast worden ook kosten gerekend voor schoonmaak- en herstelwerkzaamheden. Deze kosten zijn afhankelijk van de staat van de woning en speelt ook de staat van uw inboedel speelt een grote rol. Wij raden u daarom aan om met ons in gesprek te gaan over het totale kostenplaatje.

3. Oplevering

Bespreek goed met de verhuurder hoe de woning opgeleverd moet worden. Hoe grondig er moet worden schoongemaakt, is namelijk afhankelijk van de verhuurder. Soms moet de woning bezemschoon opgeleverd worden. Dat houdt in dat u persoonlijke eigendommen en meubels uit de woning moet halen en gordijnen en vloerbedekkingen moet verwijderen, tenzij de nieuwe huurder dit wil overnemen. Soms is er ook grondiger onderhoud nodig, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van schimmel, kalk of ongedierte. Direct Ontruimen denkt graag met u mee en zorgt ervoor dat uw woning weer in oorspronkelijke staat kan worden opgeleverd.

Meer weten over de ontruiming van een appartement?

Wilt u meer weten over het ontruimen van uw appartement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 010-422 23 21 of per e-mail op info@direct-ontruimen.nl