Wat is een ontruiming precies? Een complete uitleg

Na het overlijden van een familielid, na een echtscheiding of faillissement, bij een emigratie of ‘gewone’ verhuizing dient een huis, appartement of kantoor te worden leeggehaald. Of het nu om huur of koop gaat: alles dient netjes te worden opgeleverd. Het ontruimen kunt u natuurlijk zelf doen, maar aangezien het vrij veel en fysiek werk is en de omstandigheden het proces vaak beladen maken, kunt u de ontruiming ook uit handen geven. Direct Ontruimen biedt professionele ontruimingsdiensten en helpt u waar nodig. Wij leggen uit wat een ontruiming is en in welke stappen het wordt uitgevoerd.

1. Tillen: de inboedel weghalen

Het is aan u om te beslissen wat u met de meubels wilt doen. U bepaalt eerst welke spullen u wilt houden en geeft Direct Ontruimen vervolgens de opdracht om de rest van de inboedel snel en professioneel uit huis te halen. Krijgt het een tweede leven via de kringloopwinkel, wordt het naar een opslag gebracht of wilt u het laten aanbieden bij een veilinghuis? Als u de ontruiming aan ons toevertrouwt, hoeft u geen verhuislift, verhuiswagen en dergelijke te regelen. Alle zorgen worden u uit handen genomen.

2. Klussen: terug naar de oude staat

Een belangrijk uitgangspunt bij een ontruiming is dat de woning of kantoorruimte bij het verlaten weer in de oude staat wordt opgeleverd. Daarbij dient eventuele vloerbedekking te worden verwijderd, moeten gaatjes worden gevuld en worden muren gewit of behangklaar gemaakt. Direct Ontruimen voert in deze stap kleine reparatiewerkzaamheden voor u uit. Een woning ontruimen verschilt hierin wel van een bedrijfsontruiming. Bij bedrijven kunnen er bijvoorbeeld ook scheidingswanden en verlaagde plafonds moeten worden weggehaald.

Wat is een ontruiming?

3. Schoonmaken: schoon en fris

Als het pand er ruwweg weer zo uitziet zoals toen het ooit werd gehuurd of gekocht, is het tijd voor de schoonmaak. Soms is het voldoende om even te bezemen en een doekje over het sanitair en de keuken te halen. Andere woningen of kantoren (of: verhuurders of makelaars) vragen om een zeer grondige schoonmaak. Daarbij kan ook het verwijderen van kalk- of vetresten horen. Als er een buitenruimte is, dient ook deze netjes te worden achtergelaten. Direct Ontruimen gaat met professionele schoonmaakmiddelen en vakkundige schoonmakers voor u aan de slag.

Wilt u weten of Direct Ontruimen u kan helpen? Neem telefonisch contact met ons op via 010-422 23 21 of stuur een e-mail naar info@direct-ontruimen.nl. Wij bespreken graag vrijblijvend uw situatie en de benodigde werkzaamheden.