Hulp bij huis ontruimen: deze stappen worden ondernomen

Moet u een woning ontruimen en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Bijvoorbeeld na een overlijden, bij een scheiding of een uithuiszetting? Vaak moeten er dierbare of waardevolle spullen worden opgeslagen of verhuisd en dient een woning verhuur- of verkoopklaar te worden opgeleverd. De kans is groot dat uw hoofd in een lastige, emotionele situatie niet staat naar het uitvoeren van deze taken. Direct Ontruimen kan u helpen met de ontruiming. Volgens deze stappen gaan wij te werk. 

Stap 1: het bespreken van de werkzaamheden

Als u contact met ons opneemt, bespreken we samen met u welke activiteiten Direct Ontruimen voor u zal uitvoeren en wanneer dit zal gebeuren. U geeft bijvoorbeeld aan wat er met uw bezittingen moet gebeuren en waar ze naartoe kunnen (worden de spullen verhuisd, verkocht, opgeslagen, weggegeven om ze een tweede leven te geven of afgevoerd?) en of/welke klussen moeten worden uitgevoerd, zoals herstel- of schilderwerk. Wij willen duidelijk voor ogen hebben wat uw wensen zijn. Zo weten we concreet hoeveel werk er in de ontruiming gaat zitten. Op basis hiervan stellen we een mooie offerte voor u op, die voorkomt dat zowel u als Direct Ontruimen voor verrassingen komt te staan.

Hulp bij huis ontruiming

Stap 2: de daadwerkelijke ontruiming

Is alles besproken en geregeld, dan kunnen wij aan de slag met uw woning ontruimen. U kunt ervoor kiezen om er die dag bij te zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. De ontruiming kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Ons team sorteert uw inboedel: welke bezittingen worden verhuisd, verkocht of weggegeven en welke worden afgevoerd of opgeslagen? Direct Ontruimen beschikt over een grote opslagruimte en biedt inboedelopslag aan tegen een voordelig tarief. Indien nodig, wordt de woning vakkundig schoongemaakt – of wordt er alleen een bezem doorheen gehaald – en worden er klusjes uitgevoerd zoals het verwijderen van vloerbedekking of laminaat, schrootjes of gordijnen.

Stap 3: na het ontruimen van uw huis

Het grootste gedeelte van de ontruiming is nu achter de rug, maar de laatste stap is ook essentieel. Nadat uw huis is ontruimd, kunnen wij de laatste meterstanden aan de nutsbedrijven doorgeven, en leveren we eventueel de sleutels voor u in. We kunnen ook zorgen dat we aanwezig zijn voor een eindinspectie.

Heeft u hulp nodig bij het ontruimen van uw huis? Wij helpen u graag. Bespreek vrijblijvend per e-mail of telefonisch uw situatie en wensen met Direct Ontruimen. Neem via deze pagina contact met ons op.