Uw bedrijfspand ontruimen na verhuizing? Alles wat u moet weten over bedrijfsontruiming

Moet u binnenkort uw bedrijfspand ontruimen, dan kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Zo kan het zijn dat u de bedrijfsactiviteiten gaat staken of dat er sprake is van een gedwongen ontruiming in verband met een faillissement. Gelukkig zijn er ook leukere aanleidingen die leiden tot een bedrijfsontruiming. Wellicht gaat u verhuizen naar een betere buurt of gaat u vanwege uitbreiding uw intrek nemen in een nieuw pand. Weten hoe het u oude bedrijfspand netjes ontruimt? Dit komt er allemaal bij kijken!

Goederen meenemen, opslaan of verkopen

Het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsontruiming is natuurlijk het leegmaken van het pand. Bedenk goed wat u met de inboedel gaat doen. Kunt u een deel meeverhuizen naar het nieuwe pand of moet alles weg? Moeten alle spullen definitief weg, dan is het slim om een opkoper te zoeken die de hele inboedel overneemt. Laat uw spullen wel vooraf taxeren, zodat u zeker weet dat u er een redelijke prijs voor krijgt. Twijfelt u nog of u bepaalde meubelen nog gaat gebruiken? Dan kunt u er ook voor kiezen om ze tijdelijk op te slaan.

Oorspronkelijke staat

Nadat het bedrijfspand is leeggehaald, dient de ruimte terug te worden gebracht in de oorspronkelijke staat. Dat wil zeggen dat u bijvoorbeeld de wanden weer in de oude kleur terug moet schilderen en dat aangebrachte scheidingswanden moeten worden weggehaald. Ook eventuele verlaagde plafonds en gelegde vloeren moet u verwijderen. Al met al een behoorlijke klus waar, indien het pand intensief gebruikt is, de nodige herstelwerkzaamheden bij komen kijken.

Schoonmaken en vuil afvoeren

Nadat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, is het tijd voor de grote schoonmaak. Het pand moet uiteraard netjes schoon worden opgeleverd. In de meeste overeenkomsten staat zelfs dat u het bedrijf ‘bezemschoon’ moet opleveren. Behoorlijke wat werk, maar uiteraard nodig zodat de eigenaar het pand weer snel kan verhuren of verkopen. Natuurlijk mag u ook geen afval achterlaten, dus dit moet worden afgevoerd. Het leegruimen, herstellen en schoonmaken van een groot bedrijfspand is een enorme klus. Het is dan ook slim om in dergelijke gevallen een bedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in bedrijfsontruimingen. Een vakman, zoals Direct Ontruimen, kan iedere bedrijfsruimte in korte tijd professioneel ontruimen. Dit scheelt tijd, geld en de nodige stress.

Benieuwd wat Direct Ontruimen voor u kan betekenen? Neem dan nu contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze dienstverlening tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.